יום שבת, 5 בספטמבר 2015

ארטיק גלידת ענבים עם ציפוי שוקולד לבן

אז, החלטתי להצטרף לאתגר החודשי של "מנטקה"-"כחומר ביד הבלוגר". זה אתגר לבלוגרים ולבלוגריות שבו כל חודש נבחר חומר גלם שעל בסיסו הבלוגרים והבלוגריות צריכים להכין מאפה או קינוח. החודש חומר הגלם הנבחר היה ענבים, וממש לא ידעתי מה לעשות איתם. אמנם אני מאוד אוהב ענבים, אבל אני לא אפיתי עם ענבים שום מאפה ולא הכנתי איתם אף קינוח אף פעם. חוץ מלאכול אותם ככה, כמו שהם, או קפואים, לא התעסקתי איתם אז לא ידעתי בהתחלה מה לעשות. כשחשבתי כמה שענבים זה מרענן וכמה כיף לאכול אותם קפואים, הבנתי שכדאי שאכין מהם ארטיקים, שהם המרעננים של הקיץ. אבל לא ארטיק קרח (אני לא סובל לנגוס בהם) אלא ארטיק גלידת ענבים. בשביל בסיס הגלידה הכנתי קרם פטיסייר על בסיס מיץ ענבים ביתי שצמצמתי, הוספתי לקרם חמאה וקיפלתי אליו קצפת. זו דרך מצוינת להכין גלידה ביתית בלי מכונה. הגלידה יוצאת במרקם מעולה ואפשר להכין המון טעמים שונים בקלות. את התערובת זילפתי בתבנית בצורת ארטיקים והקפאתי. לאחר ההקפאה טבלתי בגנאש משוקולד לבן מקורמל שהכנתי (זה מדהים! ממש כדאי לנסות) וקישטתי בברס, פניני קראנץ' קרמליה של ולרונה ובקוקוס קלוי. הארטיקים יצאו מעולים: לא מתוקים מדי, קרים, וענביים במיוחד (כן, הפכתי את המילה "ענב" לשם תואר). אז אל תחכו, רוצו להכין! ותראו גם את שאר המתכונים הענביים של שאר הבלוגרים והבלוגריות-פה.
ארטיק גלידת ענבים בציפוי גנאש שוקולד לבן-כחמישה ארטיקים
לארטיקים:
580 מ"ל מיץ ענבים טרי סחוט (לטחון בבלנדר ענבים ולסנן במסננת דקה)
2 חלמונים
25 גרם סוכר
25 גרם קורנפלור
35 גרם חמאה
100 מ"ל שמנת להקצפה
לציפוי:
100 גרם שוקולד לבן (אני עשיתי חצי חצי עם שוקולד לבן מקורמל)
100 מ"ל שמנת להקצפה
לקישוט:
פניני קראנץ' קרמליה, ברס, פקאנים קצוצים, קוקוס טחון...
הכנה:
1. התחילו בבסיס הגלידה: בסיר קטן על אש בינונית הביאו את המיץ לרתיחה. העבירו לאש נמוכה והמשיכו לבשל עד שהמיץ מצטמצם ל250 מ"ל. אם יש משקעים שעולים על פני המיץ בחימום, הוציאו אותם בעזרת כף או מסננת דקה קטנה. 
2. בינתיים, ערבבו חלמונים, סוכר וקורנפלור בקערה נפרדת.
3. מזגו את המיץ החם לתערובת החלמונים תוך ערבוב נמרץ. החזירו את התערובת בחזרה לסיר דרך מסננת דקה ובשלו את התערובת תוך כדי ערבוב על אש בינונית עד שהקרם מסמיך. כבו את האש, הוסיפו את החמאה וערבבו עד שהחמאה נמסה והקרם הומוגני. צננו לחלוטין (כדאי במיקסר: לערבב עם וו גיטרה עד שמצטנן).
4. הקציפו את השמנת. ערבבו את קרם הפטיסייר עם מטרפה כדי ״לפתוח״ אותו ולהחזיר אותו למרקם ״קרמי״. הוסיפו את הקרם לקצפת והקציפו עד שהקרם אחיד.  
5. זלפו על תבנית עם נייר אפייה את הקרם במלבנים בגודל של בערך 6*5 ס"מ. הניחו מקל ארטיק, וזלפו עוד מלבן קרם. הקפיאו את הארטיקים עד שהם קפואים לגמרי (לפחות שעתיים במקפיא שלי)
6. בינתיים, הכינו גנאש שוקולד: חממו לסף רתיחה את השמנת. מזגו על השוקולד הלבן הקצוץ, חכו כ30 שניות כדי שהשוקולד יתרכך, וערבבו במרץ עד לקבלת תערובת אחידה. כדאי בשלב זה להוסיף קורט נדיב של מלח! 
7. טבלו את הארטיקים הקפואים בגנאש וקשטו בברס, פניני קראנץ' קרמליה או שבבי קוקוס. או ספרינקלס. או מה שתרצו!
A photo posted by Shoko Hamm (@shokohammb) on

את השוקולד הלבן המקורמל תוכלו להכין לפי ההוראות המפורטות של בצק אלים. אני התחלתי להכין אותו בתנור, כמו שמאיה כתבה, אבל זה לוקח די הרבה זמן והייתי חסר סבלנות, אז העברתי את השוקולד הלבן המומס לסיר קטן, ובישלתי על אש בינונית תוך כדי ערבוב תמידי. כשהשוקולד נהיה קצת פירורי הסרתי מהאש וערבבתי עד שהוא נהיה חלק. אם השוקולד נשאר פירורי, הוספתי מעט חמאת קקאו, וערבבתי עד שהוא חזר להיות חלק. המשכתי ככה עד שהוא היה מקורמל. השיטה שהשתמשתי בה די מסוכנת אבל הרבה יותר מהירה, לשיקולכם. אני הכנתי שוקולד מקורמל מ300 גרם שוקולד לבן, טמפררתי והכנסתי למקרר. חיסלתי כמעט הכל תוך כמה ימים. זה טעים ממש אז כדאי להכין למרות ההתעסקות! אם אתם לא רוצים, אפשר להכין את הגנאש לציפוי הארטיקים גם רק משוקולד לבן (או אפילו שוקולד מריר!) ואפשר לצפות אותם גם בשוקולד מומס ולא בגנאש, אבל התחשק לי לצפות בגנאש. אם תצפו בשוקולד מומס, המיסו כ300 גרם שוקולד והוסיפו חמאת קקאו, או כף שמן צמחי, כדי שהציפוי לא יהיה עבה מדי. בכל מקרה, קיץ שמח (עד כמה שאפשר) ואל תשכחו לראות את המתכונים של הבלוגריות והבלוגרים האחרים באתגר!

ואחרון: שמתם ושמתן לב שעיצבתי מחדש את הבלוג? עכשיו הוא ורוד ויפה! שימו לב גם ל״ארכיון התמונות״, שמציג תמונות מכל מתכון. 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

אל תתבישו לשאול שאלות או לשתף אם הכנתם/ן!